تاریخ: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۴۹
بازدید: ۲۳۰
کد خبر: ۲۸۳۲۱۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در کنفرانس پلنکس:

 تولید ۵۵ ملیون تن فولاد در کشور نیازمند ۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری در زیر ساخت‌ها است

 تولید ۵۵ ملیون تن فولاد در کشور نیازمند ۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری در زیر ساخت‌ها است
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات گفت: برای دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تن در کشور باید در حوزه زیرساخت‌های مورد نیاز ۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شود.

به گزارش می‌متالز، اردشیر سعد محمدی در کنفرانس بین‌المللی بررسی صنعت فولاد و مواد اولیه پلنکس افزود: هزینه‌های حمل و نقل و جابجایی مواد اولیه و صادرات در کشور ما گران است و باید با تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز حمل و نقل به دنبال کاهش هزینه‌ها در این بخش باشیم.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات تاکید کرد: ظرف ۳۰ سال آینده خیلی از مشاغل موجود در حوزه صنعت معدن و صنایع معدنی از بین می‌رود و ما باید با استفاده از دانش و فناوری‌های نوین در حوزه معدن و صنایع معدنی بتوانیم با استفاده از تکنولوژی‌های جدید به توسعه پایدار دست پیدا کنیم.

سعد محمدی با بیان اینکه هم اکنون در بخش معدن کشور تراکت ۱۳۶ کار می‌کند در حالی که تراکت در دنیا به ۵۵۰ رسیده است، افزود: این مسائل سبب شده که هزینه‌های تولید در کشور ما افزایش و این سبب خواهد شد که ما قدرت صادراتی خود را در این بخش از دست بدهیم.

وی با بیان اینکه ما باید برای توسعه این صنعت یک اتاق فکر جدید برای استفاده از تکنولوژی‌های جدید به وجود آوریم، گفت: در برنامه هفتم توسعه باید استفاده از تکنولوژی مورد توجه و ساختار‌های سنتی را کنار بگذاریم.

سعد محمدی یادآورشد: تورم ۴۰ درصدی و سود تسهیلات بانکی بیشتر هزینه‌های تولید کشور را بیشتر کرده است و این سبب شده که قیمت تمام شده محصول در کشور ما رشد قابل توجهی داشته باشد و این بر میزان صادرات کشور در بازار‌های جهانی بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات اظهار داشت: با توجه به افزایش قیمت تمام شده هزینه تولید محصولات فولادی در این شرایط ورود به بازار‌های جهانی برای ما بسیار سخت خواهد بود.

سعد محمدی یادآور شد: تا یک و نیم سال آینده ۱۲.۵ میلیون تن فولاد در منطقه خلیج فارس به مرحله تولید می‌رسد، لذا این سبب خواهد شد برای افزایش صادرات فولاد کشور به بازار‌های هدف باید تمام ضوابط و مقررات و وضعیت منطقه را پایش کنیم.

وی اظهار داشت: در حال حاضر میزان دی اکسید کربن تولید به ازای هر تن فولاد در روش کوره بلند ۳.۲ تن و در روش‌های احیای مستقیم مبتنی بر تغییر فرم گاز طبیعی حدود ۱.۶ تن می‌باشد بنابراین سال‌های آینده صنعت فولادسازی از لحاظ قوانین زیست محیطی با محدودیت‌های بیشتری مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به میزان اکتشاف در ایران و کشور استرالیا اظهار داشت: در ۶۰ سال گذشته در کشورمان معادل ۹ میلیون متر مکعب اکتشاف معدنی اتفاق افتاده است در حالی که استرالیا در سال ۲۰۱۸ معادل ۱۱ میلیون متر مکعب حفاری کرده است.

وی بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه باید برای افزایش تولید ناخالص داخلی برنامه‌ریزی‌های دقیق صورت بگیرد تا بتوانیم در این برنامه به ظرفیت سازی بیشتری در حوزه صنعت فولاد دست پیدا کنیم.

سعد محمدی گفت: هر چند که در چشم انداز ۱۴۰۴ تولید ۵۵ میلیون تومان فولاد در کشور برنامه ریزی شده است، اما صنعت فولاد ما بیشتر از این می‌تواند فولاد تولید کند در حالی که هم اکنون حدود ۱۰۰ میلیون تن سنگ آهن در کشور تولید می‌شود، اما نیاز ما معادل ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن است.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده